Aquan-Alpok

5 nap

Nyár végeztével egy különleges csemegével szolgálunk. A Ligur-tenger fölé magasodó hófehér márványhegyek közé, Toszkána legmagasabb csúcsára, lélegzetelállító panorámaösvényekre merészkedünk. Mindez a különleges olasz életérzéssel, egy soha eddig nem tapasztalt toszkán tájjal párosulva…

1. nap: a leutazásé San Romano in Garfagnana falucskához. Egy olasz gazdaságban lesz farmházunk az elkövetkező napokban.

2. nap: Bevetjük magunkat az Aquan-Alpok szívébe. Célunk a Monte Tambura 1890 m magas csúcsa, összességében 1000 m szint leküzdésével. Kis kitérőt teszünk egy régen bezárt márványbánya kedvéért, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a hegység belső vidékeire.

3. nap: Toszkána legmagasabb pontjának elérése a célunk. A Monte Pisanino 1947 m magas csúcsára szeretnénk felmászni, ahonnan jó idő esetén Korzika szigetéig elláthatunk.

4. nap: A hegység nyugati szegletébe igyekszünk. Kis betekintést nyerünk Carrara márványbányáiba, majd egy körtúrával több menedékházat is érintünk, többek között a Rifugio Carrara-t.

Fontos: A hegység domborzata rendkívül változatos, az eltérő tulajdonságú főbb kőzetei miatt. Egyes területekre ferrata utakon lehet eljutni. Ez az opció kihagyható, aki szeretne ezeken is részt venni, ferrata szettel rendelkeznie kell. Sisakot mindenkinek hoznia kell, akinek nincs, jelezze. A vasalt utak nem nehezek, B és C besorolásúak. A terep néhol kitett, szédülésmentesség elkél. Leginkább a Dolomitok-hegységre jellemző viszonyokra kell számítani.Várunk sok szeretettel!

Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu mellől

Utazás: kisbusszal Szállás: farmház, 2-3 ágyas szobákkal
Étkezés: egyénileg, konyhahasználattal, napi vásárlási lehetőséggel
Költség: 147.500.- Ft/fő
Klubtagoknak 132.750.-Ft/fő
Biztosítás: egyéni megkötéssel
Jelentkezés: személyes üzenet küldésével, a befizetések sorrendjében történik! Lebonyolító a Csúcsforma SE Túravezetői díj nincs

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Aquan-Alpok