Torockó: A sziklák titkai

4 nap

Útvonal

1. nap:

1. nap: Első nap az indulása, de odafelé megállunk a Túri-hasadékban egy kis körtúrára. Ez, a sokakat megihletett hely alig 2 km hosszú, de számtalan vízesés és barlang tarkítja majd utunkat. Ezután elfoglaljuk szállásunkat.
2. nap. A Csáklya-kő a Torockói-hegység 1233 m magas mészkőcsúcsa. A Remetei- szoros (Cheile Râmeţului) a Bedellői havasok legfestőibb és legvadregényesebb szurdokvölgye. Hossza meghaladja a két kilométert, meredek sziklafalainak magassága 150-200 m körüli. Vízesések, meredet sziklafalak és barlangok várnak ránk a szorosban, összesen 20 km-es túrát tervezünk, kb. 700 m szintemelkedéssel.
3. nap : A Detonátákhoz sok mese s legenda fűződik, elnevezését arról kapta, ahogy nagy villám hatására a kőtömb kiszakad a hegyből. A kétmillió éves bazaltszikla képződményeket az idők során sok villám megtépázta, ennek köszönheti különleges szikláit. A Kecskekő bejárásával ezen a napon 20 km-t teszünk meg, kb. 500 m szintemelkedéssel.
4.nap Utolsó nap a Torockói-havasok karsztvidékének jellegzetességét, a három kilométer hosszú Kőközi-sziklaszorost nézzük meg. A szoros mindkét oldalán kiváló kilátóhelyekre kapaszkodhatunk fel, ahonnan persze nem csak a Kőköz, hanem a Torockói-hegység északi részének látványa is elénk tárul. Ezután hazaindulunk.
Szállás: apartmanban, Gyulafehérváron
Indulás reggel 6-kor a Déli-pályaudvar mellől, utazás kisbusszal
Költség. 98.700 Ft
Klubtagoknak: 88.830 Ft
Biztosítás: egyénileg

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Torockó: A sziklák titkai