Szicília tour

10 nap
Rengeteg látnivalót kínáló kalandtúrával várunk Dél-Olaszország híres és ismeretlen vidékeire…Nagyon jó hír, hogy a tíz nap csak 5 nap szabit vesz igénybe.
Együtt ünneplünk, bulizunk Zsuval 🙂.Csúcsbuliiii október 23-án.
1. nap: Utazásunk a Liszt Ferenc repülőtéren kezdődik, itt találkozunk délelőtt 10 órakor. Repülőnk Cataniában száll le, Szicíliában. Innen kisbusszal utazunk Milazzo városába, ahol hat éjszakát töltünk. Megnézzük a várost és a tengerpartot.
2-6. nap: Napi bontásba még nem mennénk bele, hiszen több minden befolyásolja a sorrendet. Öt napban szeretnénk Szicília keleti részét feltérképezni, különös tekintettel az Etnára. Nem a szokványos fizetett útvonalat járjuk be. Az északi hegyoldal lávacsőbarlangjait fedezzük fel, néhányba be is tudunk ereszkedni. Az Etnát szeretnénk a hegy lábától megmászni, különleges zanóttal benőt területen, később a felvonótól csatlakozunk be a vezetett túrába. Külön ellátogatunk Vulcanelli iszapvulkánokkal teliszórt területére. Különleges látványvilágot ígér az Alcantara-szurdok. Kitérőt teszünk Taormina felfedezésére és ellátogatunk Pantalica barlangvárosába is. Folytatva felfedezéseinket három különlegesen szép városkát is felkeresünk, példakép említve Castelferrato hegycsúcsra települt városát. Ellátogatunk egy ódon oliva-manufaktúrába, ahol láthatjuk a hidegen sajtolt olivaolaj készítését.
Szállásunk közeléből indulnak hajójáratok a Lipari-szigetekre. Első állomásunk Vulcano szigete, ahol a legújabb és legmagasabb kráterperemre is feltúrázunk, számos szolfatára mellett elhaladva. Csobbanunk a fumarolák által meleg tengerben, fakultatív jelleggel robogóval is körbejárhatjuk a szigetet. Következő állomásunk Salina szigete, ahol a vulkánkúpra feljutva csodálatos panoráma fogad bennünket. A Stromboli vulkán bejárása is célunk, annak pontos körülményeit indulás előtti hetekben beszéljük át.
7-8. nap: Elindulunk hazafelé, de még rengeteg helyen állunk meg buszunkkal. Szicíliát elhagyva a csizma keleti oldalán haladunk tovább. Két éjszakát töltünk a csizma sarkantyúján, Vieste-ben. A város maga megér egy napot, mind belvárosa, mind természeti környezete egyedi és varázslatos. A tenger is meleg még ilyenkor. Túrát tervezünk a Gargano Nemzeti Parkban, felfedezünk számos tengeri öblöt, sziklakaput.
9. nap: Folytatva utunkat Urbino városában fogunk több órát tölteni, megnézve a belvárost és egy könnyű túrával tágabb környezetét is bejárjuk. Egy éjszakát töltünk Riminiben, ahol lehet egy kicsit lazulni a tengerparton.
10. nap: utazás haza, esti megérkezéssel Budapestre.
Fontos: az elutazás repülővel történik, a hazautazás kisbusszal. A csomagokat indulás előtt összeszedjük, hogy azt ne kelljen a repülővel szállítani. A jegyeket mi intézzük, külön foglalni nem kell.
Várunk sok szeretettel!
Indulás: délelőtt 10 óra, Liszt Ferenc repülőtér
Utazás: repülő és kisbusz
Szállás: apartmanok
Étkezés: egyénileg, napi bevásárlási lehetőséggel
Költség: V385.000.- Ft/fő (tartalmazza a repülőjegyet, utazást kisbusszal, szállásokat, nem tartalmazza az egyéni költéseket és étkezéseket.)
Biztosítás: egyéni megkötéssel
MINDENKI DEDIKÁLT EMLÉKPÓLÓT KAP! 🙂
SOK-SOK MEGLEPI, MÓKA KACAGÁS.
Jelentkezés: személyes ímél küldésével a befizetések sorrendjében!

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Szicília tour