Elba folyó kétkeréken / 5 nap

bringatúra
Ötnapos utunk során folytatjuk utunkat ott, ahol tavaly befejeztük. Prágából tartottunk Drezdába, ahol az időjárás miatt már nem kétkeréken gurultunk be a városba, amit szeretnénk most pótolni.
1. nap: Kiérkezésünket követően elfoglaljuk szálláshelyünket, mely közvetlenül a cseh-német határnál van. Kerékpárral és egy kicsit túrázgatva megnézzük a környék nevezetességeit, természeti kincseit, Szász-Svájc sziklarezervátumát.
2. nap: Reggeli után irány Drezda, ahol egy kicsit a belvárosba is betekerünk. Kis szabadidő eltöltése után indulunk tovább Meissen városáig.
3. nap: Torgau városáig tekerünk az igencsak kanyargós Elba mentén. Lassan elmarad a dombos vidék, a szász borvidék. Rengeteg rejtett kincse van a környéknek, számos kastély és hangulatos városkák képében.
4. nap: A következő etap ismét erdősebb vidéken halad, az Elba kanyarulatait levágó folyószabályozás miatt rengeteg tó szegélyezi utunkat. Kis kitérőt teszünk a Wörlitzer-park kedvéért, majd Coswig melletti vadászlakig tekerünk.
5. nap: Akár kétkeréken, akár busszal is teljesíthető a mai rövid táv (35 km), hogy eljussunk Dessauba. Itt megnézzük a Bauhaus múzeumot fakultatív jelleggel. Városnézés és ebéd utaán indulunk haza a későesti hazaérkezéssel.
Az utolsó nap kivételével a napi etapok 74-76 km közöttiek. Aki szeretne, természetesen plusz látnivalót is felfűzhet a sportosság jegyében. A fáradtak bevárhatják napi kísérőnket a buszt is.

!Fontos: A túra közepes kondícióval teljesíthető. Végig külön kerékpáros úton haladunk, emelkedők nincsenek. Mindenki saját kerékpárjával vesz részt a túrán, mely jól karbantartott, minden szükséges dologgal felszerelt, pótgumival és lámpával ellátott, nyergében tulajdonosa, sisakban. Csak a napi felszerelést kell vinnünk magunkkal, a többi a busszal érkezik a szállásokra. A le- és hazautazás során a kerékpárok velünk, kerékpárszállító utánfutón utaznak.

Várunk sok szeretettel!

Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu épülete mellől
Utazás: kisbusszal, kerékpárszállítóval
Szállás: 2 éj szállodában, 2 éj apartmanban
Étkezés: 2x reggelit kapunk, a többi napon egyénileg
Költség Klubtagságival: 152.300 Ft/fő (utazás, kerékpárszállítás, szállások, 2x reggeli)
Teljes ár: 167.300 Ft/fő (legyél Te is klubtag)
Biztosítás: egyéni megkötéssel
Jelentkezés: személyes ímél küldésével, a befizetések sorrendjében történik!

Lebonyolító a Csúcsforma Sportegyesület
Túravezetői és szervezési díj nincs

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Elba folyó kétkeréken