Perugia

5 nap
Magunk sem hisszük el, idén tíz éves a Csúcsforma!
Umbria tartományt szemeltük ki eme CSÚCS eseménynek őszi kalandtúránk helyszínéül. Tesszük azért, mert a rengeteg látnivaló mellett számos jó program kínálkozik ilyenkor. Felfedezésükben nagy segítségünk lesz helyi ismerősünk,Jassó Jucus, aki már 25 éve Perugiában él,…előre is köszönjük a sok segítséget!
Tervezett program:
1. nap: Utazásunkat követően érkezünk meg Perugia mellett fekvő Trasimeno-tó partjára, ahol szállásunk is lesz. Apartman kialakítású farmházban töltünk négy éjszakát, a napi fáradalmak kipihenésében a kerti medence is segítségünkre lesz. Késő délután a környék felfedezésére megyünk.
2. nap: Délelőtt a Trasimeno-tó partján teszünk kirándulást miközben egy várkastélyt is felkeresünk. A tó északi lejtőin oliva-ültetvények húzódnak, az itt található legrégebben működő olaj-manufaktúrába látogatunk el, ahol még kő örlőmalomban aprítják az olivát. Október-november hónapokban van a betakarítás, mind a szüret, mind a felhasználását is nyomon tudjuk követni.
Délután a különleges hangulatú Perugiában teszünk városnéző túrát, este a föld alatt folytatva utunkat az óváros girbegurba útjain. Közös vacsorával zárjunk napunkat. Terveink szerint nem étteremben, hanem a helyi közösség zártkörű rendezvényén. A hetekben tartják Perugiában a gesztenye-napokat, vacsoránk is ennek szellemében, ízében fog telni.
3. nap: Régi álmunk válik valóra, melyben felkeressük a műemlékekben gazdag Gubbio városát. A városnézést kiegészítjük egy kis túrázással, a Középső-Appeninek nyugati oldalában. Körsétát teszünk a Monte Culumeo tömbje körül, az elszántabbakkal meg is másszuk, 450 m szintemelkedést legyűrve.
4. nap: Elsőként felkeressük Todi festői városát, mely a környék legmagasabb hegyére települt. Folytatva utunkat ismét egy kis természeti szépséget keresünk fel, a Terni közelében található Marmore-vízeséseket. 165 m magasságával igazán impozáns látvány. Túránk során kihagyhatatlan a közeli Piediluco-tavának látványa a kastéllyal.
5. nap: Reggeli a Trasimeno-tó partján, séta a városban, búcsú Umbriától, Juditunktól. Utazunk haza.
Várunk sok szeretettel!
Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu mellől
Utazás: kisbusszal
Szállás: kétágyas apartmanok
Étkezés: egyénileg
Költség: 152.500.- Ft/fő (szállás, utazás)
Klubtagoknak: 137.250.- Ft/fő (szállás, utazás)
Biztosítás: egyéni megkötéssel

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Perugia