Montenegró-Albánia – Elátkozott -hegység

5 nap

Utazásunk alkalmával a balkán elvarázsolt vidékére, a Prokletije Nemzeti Park legszebb, vad és elhagyatott vidékére utazunk. Szállásunk kőhajításnyira a Montenegró-Albánia-Koszovó hármashatártól.
1. nap: Utazás Szerbián és Montenegrón keresztül az Albán határhoz, Krusevo településre, ahol szállásunk 4 személyes nyaralóházakban lesz.
2. nap: Túránk Vusanje falucskából indul az albán határon emelkedő Zla Kolata (2534 m) csúcsára. Összesen 17 km, 1400 m szintemelkedés vár. Utunk során kicsit leereszkedünk egy jégbarlangba, keresztezzük Európa egyik legdélebbi már csak nyomokban látható gleccserét. A csúcsról fantasztikus panoráma az Albán-Alpok vonulataira.
3. nap: Pihenésképp kis kitérő a Komovi-hegység piramisaihoz. Kis erdei lezárt úton érünk fel 1750 m magasságban található menedékházhoz. Innen kezdetben havasi legelőkön halad utunk, majd egy törmeléklejtőn áthaladva érünk a magashegyi régióba. Célunk a Kom Kucki (2487 m) csúcsának elérése.
4. nap: Igazi kalandtúra, egykor volt csempészútvonalon az Albán-Alpok Maja e Jezerces (2694 m) csúcsára. 22 km és 1600 m szint megtételére lesz szükség, de a változatos terep, tengerszemek, csipkés gerincek látványa kárpótolnak fáradozásainkért. Mindeközben emberi tevékenység nyomát nem látni sehol…
5. nap: a hazautazásé

Várunk sok szeretettel!

Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu épülete mellől
Utazás: kisbusszal
Szállás: nyaralóházak konyhával
Étkezés: egyénileg

Klubtag ár: 131.400.-
Teljes ár: 151 400.-/fő
Early Bird ár: 131.400.-/fő ( március 30-ig egyben utalva) Használd az earlymontenegro kódot a fizetés során.

Biztosítás: egyéni megkötéssel
Jelentkezés: személyes email küldésével a befizetések sorrendjében!

Lebonyolító a Csúcsforma SE
Túravezetői és szervezői díj nincs

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Montenegró-Albánia – Elátkozott -hegység