Mljet sziget bringatúra / 5 nap

A bekezdés szövege (6)

Igazi csemegét ajánlunk azoknak a kerékpárosoknak, akik tökéletes klímában, minőségi aszfalt utakon szeretnek tekerni, egy látnivalókban gazdag, különleges tájakkal rendelkező szigeten. Ebben az időszakban még csak a helyiek vannak, így gondtalanul élvezhetjük a suhanást, a tenger látványát… Mljet Dalmácia legzöldebb szigete. Változatos tengerpartjai, buja növényzete, változatos domborzata rendkívül látványos tekerést ígér számunkra.

A túrán mindenki saját kerékpárjával vesz részt (kölcsönzésben tudunk segíteni), mely gondosan szervizelt, pótgumival ellátott, lámpával felszerelt, a nyergében tulajdonosa sportosabb erőnléttel és sisakban.

Szállásunk Prozura városkában egy igényes apartmanházban lesz, konyhahasználattal, közvetlenül a tengerpart mellett, privát stranddal.

1. nap: leginkább a leutazással telik, megcsodálhatjuk illetve áthajtunk Horvátország legújabb hídján, a Peljesakon.

2-4. nap: Három teljes napunk van a sziget bejárására. Külön napot szentelünk a sziget keleti részére, ahol hangulatos falucskák és romok találhatóak, fantasztikus panorámaúttal nyakonöntve. A nyugati terület a Mljet Nemzeti Park. A legenda szerint itt szenvedett hajótörést Odüsszeusz. Felkeressük a mljet-i sóstórendszert, ahol terveink szerint kajakokra szállunk és körbe evezzük Szűz Mária szigetét, és ellátogatunk egy római kori palota romjaihoz. A napi kerékpáros etapok 50-60 km hosszúak, hegyes-völgyes vidéken. Rohanni nem fogunk, a sportosabbak kitérőt is tehetnek a szigeten.

5. nap: Kis levezető tekerés fér be a délelőttbe, majd indulunk haza.

Várunk sok szeretettel!

Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu épülete mellől

Szállás: apartmanház 2-3 ágyas szobákkal
Étkezés: egyénileg, napi vásárlási lehetőségekkel
Pénznem: euro, korlátozott kártyahasználati lehetőséggel

Költség: 156.500 Ft/fő (utazás, kerékpárszállítás, komp, szállás)
Klubtagoknak: 142.900 Ft/fő
Biztosítás: egyéni megkötéssel

Jelentkezés: személyes ímél küldésével, a befizetések sorrendjében történik!

Lebonyolító a Csúcsforma SE Szervezési és túravezetői díj nincs

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Mljet sziget bringatúra