Közép-Balkán Nemzeti Park – Vitosa-hegység

6 nap

Hatnapos utunk során a Szófiától délre található Vitosa-hegységbe látogatunk el rövid, de látványos túra keretében. Innen folytatva utunkat a Közép-Balkán Nemzeti Park déli központjába, Kaloferbe érkezünk. A városkából csillagtúrázva látogatjuk meg a Balkán-hegység legszebb látnivalóit…

1. nap: Utazás Szerbián keresztül Bulgáriába. Szállásunk szállodában lesz a hegység lábánál. Esti városnézés Szófia belvárosában. Akit ez nem érdekel, a szállástól egy könnyű túrával elérhető panorámaúton tud sétát tenni.
2. nap: Bevetjük magunkat a Vitosa-hegységbe, egy körtúra keretében, völgytúra vízesésekkel, jó idő esetén panorámával a Rila-hegységre és Szófiára. Késő délután rövid buszozással érünk Kalofer városkába, ahol egy komplett ház lesz a miénk.
3. nap: A Balkán-hegység teteje, Botev (2376 m) csúcsának megmászása a célunk, 1450 m szint és 17 km megtételével.
4. nap: A mai nap a Balkán legnagyobb vízeséséhez a Raysko Praskalo 125 m magas zuhatagához látogatunk el. Körtúránk alkalmával még további vízeséseket, szurdokot látogatunk meg.
5. nap: Gerinctúra a Balkán-hegység 2000 m feletti hegyhátán. Csodálatos kilátással a Rodope és a hegység távolabbi hegyeire. Összesen 1200 m szint, 16 km táv.
6. nap: a hazautazás napja. Valamelyik napba szeretnénk belesűríteni Plovdiv városát is, az aktuális időjárás és szabadidő függvényében.
!!!Fontos: A hegységben komolyabb infrastruktúra nincs, olyanok jelentkezését várjuk, akiket nem zavar a mezítlábas patakátkelés, járatlan utak.

Várunk sok szeretettel!
Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu épülete mellől
Utazás: kisbusszal
Szállás: szálloda, majd önálló
Étkezés: egyénileg
Költség Early bird: 139.500.-/fő / márc 15-ig egyben befizetve ) (Használd az earlybalkan kódot a fizetés során)
Költség klubtag: 135.500.-
Teljes àr: 153.050.-
Biztosítás: egyéni megkötéssel
Jelentkezés: személyes email küldésével, a befizetések sorrendjében történik!

Lebonyolító a Csúcsforma SE
Szervezési és túravezetői díj nincs

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Közép-Balkán Nemzeti Park – Vitosa-hegység