Gran Sasso és Monte Sibillini gyalogtúra

6 nap
Utazásunk az Appenninek központi területét célozza, a Középső-Appenninek két leglátványosabb rezervátumát.
A Gran Sasso d’Italia Nemzeti Park hatalmas mészkőhegység, az Appenninek legmagasabb csúcsával, a Corno Grande 2912 m piramisával. Itt található Európa legdélibb gleccsere a Calderone. Látványos karsztjelenségek, érintetlen erdőségek, a turizmustól megkímélt táj jellemzi.
A Monti-Sibillini Nemzeti Park északról határolja az előbbit, teljesen más formakincseket vonultatva fel. Mintha nem Olaszországban lennénk, mesebeli tájak, számos monda és legenda szülőhelye. A Piano Grande virágoktól tarka fennsíkján haladva inkább képzelnénk magunkat Tibetben, mint Euróba közepében.
Utazásunk igényességét fokozza a háromcsillagos szállodai elhelyezés, minden nap reggelivel.
1. nap: Utazásunkat első nap Folignoban szakítjuk meg, ahol két éjszakát töltünk. Felkeressük Pale melletti zarándokhelyet, a sziklabarlangba épített remetelakot, és a városban is körülnézünk.
2. nap: A Monti-Sibillini mesebeli tájait járjuk be. Túránkat Castellucio falvából indítjuk, a körülölelő táj nem csak giccses képeslapokon létezik, a valóság még annál is látványosabb. A legszebb körtúrával közel 900 m szintemelkedést legyűrve jutunk a park második legmagasabb csúcsára, a Cima del Redentore (2448 m) tetejére. Tengerszem, magashegyi érintetlen táj, távolban a tenger látványával.
3. nap: Folytatjuk utunkat dél felé. Kis kitérővel Terni városkáját célozzuk meg, majd egy körtúrával a Marmore-vízesések hatalmas zuhatagát nézzük meg. Délután folytatjuk utunkat Teramo városáig, ahol elfoglaljuk szállodai szobáinkat és a település felfedezésére igyekszünk.
4.-5. nap: A további két napban a Gran Sasso vidékét járjuk be. Felmászunk legmagasabb hegyére, a Corno Grande mészkőpiramisára, megnézzük vízeséseit, mély völgyeit, érintetlen erdőségeit.

6. nap: a hazautazásé…
!Fontos: Legnagyobb túránk alkalmával 1500 m szintkülönbséggel, 14 km távolsággal, változatos, néhol kitett, sziklás-törmelékes tereppel kell számolni. Ezen kívül 900 m és 16 km, majd a további túrák ezeknél könnyebbek. A szükséges felszerelést indulás előtt átbeszéljük.
Várunk sok szeretettel!

Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu épülete mellől
Utazás: kisbusszal
Szállás: Foligno szálloda, 2 éj
Teramo szálloda reggelivel, 3 éj
Étkezés: egyénileg, napi vásárlási lehetőséggel
Költség: 184.900 Ft/fő
Klubtagár: 169.900 Ft/fő
Legyél Te is klubtag!
Biztosítás: kötelező, egyéni megkötéssel
Lebonyolító a Csúcsforma Sportegyesület
Túravezetői és szervezési díj nincs

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Gran Sasso és Monte Sibillini gyalogtúra