Cinque Terre

5 nap

A Ligur-tenger partjára utazunk, immár sokadjára, ahol koranyári a hangulat, igazi túraidő vár ránk, nyomasztó tömegek nélkül.

Különleges túrával készülünk, erre a káprázatos vidékre. Nem a kötelező etapok kipipálása célunk, inkább hiánypótlás, a kötelező látványosságok mellett az Appenninek rejtettebb kincseinek feltárása célunk.

1. nap: Első megállóhelyünk Bologna, ahol délután városnézéssel töltjük időnket, szállásunk a belváros szélén lesz. Sétálunk a belvárosban, a tornyok és árkádok városában. Megnézzük a régi egyetem épületét, este vacsora.

2-5. nap: Három éjszakát a Cinque-Terre melletti Magra-folyó partjánál töltjük. Első komolyabb túránk alkalmával az öt híres települést járjuk be gyalogosan (Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia, Monterosso). Olykor közvetlenül a tenger felett, hol a hegység oldalában, gyönyörű panorámával szegélyezett úton haladva. A településekről bármit mondani felesleges, a látvány magáért beszél. Utazunk vonattal és hajóval, a sportosabbak átvághatnak Portofino-félszigetén La Spezia városáig. Legvégül Lucca és Pisa városát is szeretnénk meglátogatni, egy-egy rövidebb séta keretében.

!Fontos: a túrák alkalmával 12-16 km, 400 m szint megtételére készülni kell, közepes sportossággal teljesíthetők, nem andalgásra készülünk, rengeteg a látnivaló… Cinque-Terre térségbe helyi vonattal fogunk utazni.

Várunk sok szeretettel!

Indulás: reggel 4.30-kor a Déli-pu mellől
Utazás: kisbusszal
Szállás: Bologna szálloda, Cinque-Terre: apartman 2-3 ágyas szobákkal
Étkezés: egyénileg, napi vásárlási lehetőséggel, konyhahasználattal
Teljes ár: 175.500 Ft/fő
Tagságival: 157.950 Ft/fō
Biztosítás: egyéni megkötéssel

Jelentkezés: személyes ímél küldésével, a befizetések sorrendjében történik!

Lebonyolító a Csúcsforma Sportegyesület
Túravezetői és szervezői díj nincs

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Cinque Terre