Bulgária: Pirin-hegység / 6 nap

Bulgária PIRIN

Ismételten nekiindulunk Bulgária feltérképezéséhez. Tavaly a Rila-hegységbe látogattunk el, most a Pirin-hegység láncolatán a sor. A Pirin-hegység Bulgária második legmagasabb hegysége, itt található a Balkán harmadik legmagasabb hegye a Vihren 2914 m magasságával.

Kis kedvcsináló következzék a vacillálóknak, a pontos menetterv az időjárás helyzetkép függvényében alakul ki.

Fontos, hogy a túrák normál útvonalakon haladnak, napi elemózsiát visszük magunkkal. A jó kondíció el fog kélni, 18 km és 1400 m szint egy-egy fő napon meglesz. Négy teljes napunk lesz a legnagyobb túrákhoz. Megmásszuk a Vihren 2914 m magas csúcsát. Bulgária legismertebb hegygerince, a Koncheto a Pirin-hegység második és harmadik legmagasabb csúcsai, a Kutelo és Banski Suhodol között található. A néhol csupán fél méter széles Koncheto neve azt jelenti, hogy kis csikó mivel a szédülősebb túrázók inkább átlovagolnának rajta, mint sétálnának.

Felkeressük Bulgária legszebb csúcsának tartott Sinanitsa márvány hegyét. Nem maradhat ki Európa legdélebbi gleccsere sem a Snezhnika. Mindezen célpontokat lélegzetelállító útvonalakon, gyönyörű alpesi környezetben érjük el, számtalan gleccsertó érintésével. Ezek egyike a Popovo Ezero a legnagyobb és legmélyebb tó a Pirin-hegységben, s az egyik legnépszerűbb úti cél. Popovo Ezero a 11 magaslati tó csoport egyik tagja, melyet rétek és hegyi törpefenyők vesznek körül.
Egy körtúrával felkeressük Bulgária legidősebb fáját, ami egyidős az országgal, immáron 1300 éves.
Igazi gyöngyszem Melnik városa számos bizánci emlékével és a település határában található homokkő szikla-rezervátum, a Melniki-piramisok. Hazafelé úton egy kis kitérővel a Rilai-kolostort nézzük meg, feltöltődve a hezafelé vezető útra.
A felsorolásnak vége, a látnivalóknak azonban nem, a folytatásért el kell jönni…

Várunk sok szeretettel!

Indulás: 5 órakor a Déli-pu épülete mellől
Utazás: kisbusszal
Szállás: mindennel felszerelt háromcsillagos apartmanházak (5 éjszaka)
Étkezés: egyénileg, napi vásárlási lehetőséggel Költség klubtagoknak: 149.600 Ft
Teljes ár: 169.600 Ft ( legyél Te is klubtag)
Biztosítás: egyéni megkötéssel

Jelentkezés: személyes ímél küldésével, 70.000 Ft előleg befizetésének sorrendjében!

Lebonyolító a Csúcsforma Sportegyesület Túravezetői és szervezési díj nincs!

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Bulgária: Pirin-hegység