Bódeni-tó – Tekerünk!

5 nap

Ötnapos utunk során Közép-Európa harmadik legnagyobb tavát fogjuk körbetekerni, kicsit megcifrázva.

1-3 nap:
Első nap elsősorban az utazásé, majd szállásfoglalásé, közvetlenül a tó partjánál, Markelfingen városkában. Három éjszakát töltünk itt. Második nap a tó észak-nyugati csücskét fogjuk feltérképezni, mely csodálatos természeti szépségekkel rendelkezik, de a rengeteg kultúrális látnivalóból is csemegézni fogunk, három országban. Számos ódon középkori falut elhagyva fogunk a Rajna mentén haladni immáron Svájcban. Stein am Rheintól Schaffhausenbe tekerünk, ami a Rajna vízesésről – Európa legnagyobb vízesése – és a Munot erődről ismert.
Harmadik nap a tó északi területe következik. Kelet felé haladva érünk Meersburg városkába, melynek kicsi utcácskáit és faszerkezetes házait szőlőhegyek ölelnek körül. Ezután Zeppelin városába Friedrichshafenba érünk, ahol a Zeppelin múzeum feltétlenül megérdemel egy látogatást. Friedrichshafenből az út a part mentén vezet: Eriskirch, Langenargen és Kressbronn.
4-5 nap:
Negyedik napon a tó déli területe következik, kitekintve a Rajna deltára, mely Európa legnagyobb édesvizi torkolata. Túránk végeztével Svájc apró településeit elhagyva érünk Voralberg székhelyére Bregenz városába. Itt fogunk egy éjszakát megszállni, majd másnap innen indulunk haza.

!!!Fontos: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, mely jól karbantartott, frissen szervízelt, lámpával és pótgumival ellátott, tetejében gazdája sisakban. Csak napi felszerelést kell vinnünk magunkkal. Az útvonal többnyire sík, kis emelkedőkkel fűszerezve, kerékpárút vagy gyér forgalmú mellékút. A napi etap 65-75 km, de könnyedén lehet hosszabbítani. Gond vagy fáradság esetén buszos segítség megoldható.
Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu mellől
Utazás: kisbusszal
Szállás: 3 éjszaka szálloda, 1 panzió reggelivel
Étkezés: egyénileg, minden nap kapunk reggelit
Teljes ár : 198.500.-
Early Bird ár: 178.500.-/fő (utazás, szállás, kerékpárszállítás) ( február 20- ig foglalózva ) Használd az earlybodeni kódot a fizetés során.
Biztosítás: egyéni megkötéssel
Jelentkezés: személyes email küldésével a befizetések sorrendjében történik

Lebonyolító a Csúcsforma SE
Túravezetői és szervezési díj nincs

Útvonal

1. nap:

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Bódeni-tó – Tekerünk!