Balkán hegység és Rila


2022. június 1–6.

Hatnapos utunk során két tájegységet látogatunk meg Bulgáriában. A Balkán-hegység nyugati területét, mely vöröshomokkő szilarezervátumáról híres, majd átutazunk a Rila-hegységbe Bulgária és a balkán legmagasabb hegyére.

1. nap: Utazásunkat követően szállásfoglalás Belogradchik településen Bulgáriában. Közeli látnivalók megtekintése, ellátogatunk a híres római erődhöz.

2. nap: Kalandozás a vöröshomokkő sziklabirodalomban, kitérővel a hegység legnagyobb barlangjának kedvéért. (16 km, 400 m szint)

3. nap: Búcsú-túra a sziklaparadicsomtól, néhány vízesés kedvéért Szerbiába is átkalandozunk. Hatalmas erdőségek, bükkösök jellemzik utunkat, csodálatos panorámával a Balkán-hegység nyugati vonulatára. Késő délután utazás Borovec hegyi városkába.

4. nap: A rilai-hét-tó völgyét járjuk körbe, öszzességében 14 km és 800 m szint megtételével. A hegység 200 tengerszeméből talán a legszebbek, kalandos út során.

5. nap: Igazi magashegyi megmérettetés Bulgária legmagasabb csúcsára, a Muszala-ra (2925 m). 1700 m szintemelkedést kell legyűrnünk, 12 km megtételével. Látványos utaunk több tengerszem, két menedékház mellett halad el, így a megfáradók pihenni is tudnak. Jó idő esetén fantasztikus panoráma fogad. A terep sziklás, de jól járható, a csúcs alatti részen kis láncos rásegítéssel.

6. nap: a hazautazásé.


Várunk sok szeretettel!!!!

Fontos tudnivalók

Utazásunkoz elengedhetetlen a kényelmes bakancs megléte. A kártyahasználat nem mindenhol lehetséges így érdemes bulgár levát is váltani. Oltási igazolás kelleni fog!
Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu mellől
Utazás: kisbusszal
Szállás: apartmanok 2-3 ágyas kivitelben
Étkezés: egyénileg, napi vásárlási lehetőséggel
Költség klubtagoknak 89.500.-/fő
Teljes ár: 97.900.-/fő ( legyél klubtagunk –www.csucsse.hu )
Biztosítás: egyéni megkötésselJelentkezés: egy személyes ímél és az előleg 50.000.Ft utalásával, a befizetések sorrendjében történik!


Lebonyolító a Csúcsforma Sportegyesület.
Szervezési díj nincs!