Dolomitok Tutto Bene: Marmolada & Piz Boé / 4 nap

Dolomitok Marmolada & Piz Boé kisebb

Két háromezres a Dolomitokban, hogy hiányérzet ne essék…

1. nap: Utazásunkat reggel 5 órakor kezdjük meg a Déli-pályaudvar parkolójából indulva. Arabba városába, a Dolomitok közepébe érkezünk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket és körülnézünk, sétálunk és vacsorázunk.

2. nap: A Dolomitok legmagasabb hegyét fogjuk megmászni, a Marmolada 3343 m magas csúcsát. Nem a szokványos útvonallal készülünk, hanem egy összetettségében és látványában leggazdagabbal. Dél-nyugatról közelítjük meg a hegyet a Val de Contrin völgyén keresztül. Innen tárulkoznak fel leglátványosabban a Marmolada 800 m magas sziklafalai. A menedékháztól egyre meredekebb terepen, később egy kis via ferrata segítségével jutunk fel a Vernel-hágóba. Innen ugyancsak “B” ferratan jutunk feljebb, a gerinc irányába, ahol egy kis gleccsermászás vár ránk. Összességében 1800 m szint megtételére vállalkozunk, de a kaland és látvány ismeretében ez egyáltalán nem tűnik túlzott befektetésnek…

3. nap: Célunk a Piz-Boé 3152 m magas csúcsának elérése a Pordoi-nyeregből. Közel ezer méteres szintemelkedés az etap, azonban választható irányokból. A csapat egyik része, a tömböt félig megkerülve a normál úton juthat fel, a másik egy szép szikla-letörésnél kezdheti meg a Piazzetta-ferrata “D” nehézségű útvonalát. Igazából az eleje nehéz az útnak, aki az első 10 méteren áthalad, nagyobb nehézségbe már nem botlik.

4. nap: A mai nap sem múlik el egy kis levezető kirándulás nélkül, de az legyen meglepetés.

Várunk sok szeretettel!

!Fontos: a túrára szükség lesz sisakra és klettersteig szettre. Bérlésében tudunk segíteni. A továbbiak szükségét az indulás előtt átbeszéljük!

Indulás: reggel 5 órakor a Déli-pu mellől
Utazás: kisbusszal Szállás: apartmanház
Étkezés: egyénileg, napi vásárlási lehetőséggel, konyhahasználattal
Költség: Klubtagoknak: 89.700.-/fő
Teljes ár: 95.700.-/fő
Biztosítás: egyéni megkötéssel

Jelentkezés: személyes ímél küldésével, a befizetések sorrendjében!

Lebonyolító a Csúcsforma Sportegyesület Szervezési és túravezetői díj nincs

 

 

Útvonal

Nap 1

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Dolomitok Tutto Bene: Marmolada & Piz Boé