Cinque Terre allora / 5 nap

cinque 3

( megteltünk, várólista )

2022. április 14–18.

Húsvéti nyaralás, itthon még tavaszi hangulat, a Ligur-tenger partján már nyár van, igazi túraidő, nyomasztó tömegek nélkül.Különleges túrával készülünk, erre a káprázatos vidékre. Nem a kötelező etapok kipipálása célunk, inkább hiánypótlás, a kötelező látványosságok mellett az Appenninek rejtettebb kincseinek feltárása célunk, melynek idén folytatását is tervezzük.

1. nap: Első megállóhelyünk Bologna, ahol délután városnézéssel töltjük időnket, szállásunk a belváros szélén lesz. Sétálunk a belvárosban, a tornyok és árkádok városában. Megnézzük a régi egyetem épületét, este vacsora.

2-5. nap: Három éjszakát a Cinque-Terre melletti Magra-folyó partjánál töltjük. Első komolyabb túránk alkalmával az öt híres települést járjuk be gyalogosan (Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia, Monterosso). Olykor közvetlenül a tenger felett, hol a hegység oldalában, gyönyörű panorámával szegélyezett úton haladva. A településekről bármit mondani felesleges, a látvány magáért beszél. Utazunk vonattal és hajóval, a sportosabbak átvághatnak Portofino-félszigetén La Spezia városáig. Legvégül Lucca és Pisa városát is szeretnénk meglátogatni, egy-egy rövidebb séta keretében.

Fontos tudnivalók:

A túrák alkalmával 12-16 km, 400 m szint megtételére készülni kell, közepes sportossággal teljesíthetők, nem andalgásra készülünk, rengeteg a látnivaló… Cinque-Terre térségbe helyi vonattal fogunk utazni. Várunk sok szeretettel!

Indulás: reggel 4.30-kor a Déli-pu mellől
Szállás: Bologna szálloda, Cinque-Terre mobilházak
Étkezés: egyénileg, napi vásárlási lehetőséggel, konyhahasználattal
Költség: 97.500.-
Egyesületi tagoknak: 87.500.-/fő Lépj be TE is , www.csucsse.hu! ( február 15-ig befizetve )

Biztosítás: egyéni megkötéssel
Jelentkezés: személyes ímél küldésével, 50.000 Ft előleg befizetésének sorrendjében!

Lebonyolító a Csúcsforma Sportegyesület.

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Cinque Terre allora