Besszádok / 3 nap

Besszádok gyalogtúra

2023. január 13-15.

Ismét visszatérünk a Keleti-Kárpátok hegyei közé, folytatva felfedező utunkat kelet felé. A Besszádok Nemzeti Park 1100-1300 m magas hegyei ideálisak a téli túrázáshoz, elszigeteltsége révén csendes-háborítatlan vidék.
 
1. nap: Utazásunkat követően érünk Lutowiska településre, ahol csodálatos környezetben vár szállásunk. Innen a lengyel-szlovák-ukrán határhoz kanyarodunk, ahol egy szép körtúrát teszünk, csodálatos jávor- és lucfenyők rengetegében.

 
2. nap: Reggeli után Kalnica falvához sietünk, ahol gerinctúránkat kezdjük meg. Kezdetben még lombhullató erdőkben haladunk, majd a gerinc elérése előtt alhavasi rétek veszik át helyüket. Remélhetőleg tiszta időben tehetjük meg a 700 m szintkülönbséget és 16 km távot. A Besszádok Nemzeti Park egy oldalgerincét járjuk be a Smerek és Roh sziklás tájait.

 
3. nap: Utolsó túránk a Besszádok legmagasabb csúcsára, a Tarnica 1346 m magas csúcsára vezet. 600 m szint és 12 km táv vár ránk.
Várunk sok szeretettel!
 
 
!Fontos: indulás előtti napokban beszéljük meg a szükséges felszerelést, hóhelyzet függvényében a hótalpakat.
 
 
Indulás: reggel 5 órakor a Váci út-Petneházy út sarkától
Utazás: kisbusszal
Szállás: boronaház
Étkezés: egyénileg, konyhahasználattal
Költség klubtagoknak: 125€
Teljes ár: 147 € (tartalmazza: utazás, szállás, kv, tea )
A túra díját természetesen forintban is ki tudjátok fizetni továbbra is, csupán a folyamatosan változó árfolyamok miatt van szükség az ár euroban történő megjelölésére.
Biztosítás: egyéni megkötéssel
 
Lebonyolító a Csúcsforma Sportegyesület
Szervezési díj nincs
Nap 1

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Besszádok